Opstelling beperkt snelheid Oude Schrieksebaan

Om te snel rijdende auto’s op de Oude Schrieksebaan een halt toe te roepen, heeft de gemeente Bonheiden er geschrankte verkeersremmers geplaatst. “We zijn blij met deze proefopstelling”, klinkt het bij het buurtcomité.

smeeusen

De geschrankte verkeersremmers die Bonheiden liet plaatsen in de Oude Schrieksebaan, bewezen hun nut al eerder in de Bruinbeekstraat. De verkeersveiligheid in deze straat verbeterde zienderogen omdat de opstelling de snelheid afremt en ook veilig is voor zwakke weggebruikers.

Evaluatie

“De proefopstelling op de Oude Schrieksebaan wordt na zes maanden geëvalueerd. Zoveel tijd is er echt nodig om te kijken of er veel verbetering merkbaar is”, zegt schepen van Mobiliteit Leo Verschooten (CD&V). “We moeten de weggebruikers de tijd geven om zich aan te passen aan het nieuwe systeem. Na een halfjaar gaan we weer rond de tafel zitten om te bespreken of deze opstelling de verkeersproblemen oplost”, aldus Verschooten.

De verkeersremmende maatregelen kwamen er op vraag van de leden van het actiecomité Oude Schrieksebaan. “We zijn blij met deze proefopstelling en met de belofte dat die na een halfjaar opnieuw besproken wordt”, geeft bewoner Joris Lenaerts van het buurtcomité mee. “Het comité heeft al flink wat tijd in de actie gestoken, maar op deze manier loont dit wel. Het heeft geen zin om al na een paar dagen het systeem te bekritiseren. De aanpassing vraagt tijd. We proberen al 4 tot 5 jaar om de snelheid en het toenemende verkeer in onze straat aan banden te leggen. Met dit systeem zou het wel eens kunnen lukken”, klinkt het hoopvol bij Lenaerts.

IRI

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio