Paniek om 'granaat' na wanhoopsdaad in Berchem

Paniek om 'granaat' na wanhoopsdaad in Berchem

Paniek om 'granaat' na wanhoopsdaad in Berchem

Print
In een residentie op de Ringlaan in Berchem heeft een man maandagmorgen zelfmoord gepleegd. Toen de hulpdiensten de man nog probeerden te reanimeren, dachten ze een handgranaat te hebben gezien. Het hele gebouw werd ontruimd, wat heel wat verkeershinder op de Ringlaan veroorzaakte.

De man had een sms'je gestuurd naar een vriend in Nederland die meteen de hulpdiensten verwittigde. Bij aankomst bleek dat de man zich van het leven had beroofd. Ze probeerden hem nog te reanimeren, maar toen dachten ze naast een pistool een handgranaat gezien te hebben.

Een vijftiental mensen uit het appartementsgebouw, vooral bejaarde vrouwen, werden meteen geëvacueerd en ondergebracht in een gebouw aan de overkant. De Ringlaan werd voor een deel afgezet. Dat veroorzaakte heel wat hinder voor het autoverkeer en ook de bussen moesten wachten.

Stressbal

Bij nader onderzoek bleek het echter niet om een granaat te gaan, maar om een stressbal in de vorm van een handgranaat. De veiligheidsperimeter werd opgeheven en de bewoonsters konden terug naar hun woning.

Het incident kreeg ook nog een onaangenaam staartje. Toen de hulpdiensten en bewoners zich naar de overkant begaven, werden ze langs een pleintje geleid dat vol hondenpoep lag. In alle commotie had niemand daar oog voor, wat achteraf voor ongelukkige taferelen zorgde.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

Foto BFM

Nu in het nieuws