Sint-Niklaasfanfare speelt serenade voor Staf

Sint-Niklaasfanfare speelt serenade voor Staf

Sint-Niklaasfanfare speelt serenade voor Staf

Print
Putte - Het driedaagse teerfeest van fanfare Sint-Niklaas, die 192 jaar bestaat, is een hoogdag voor de leden. Tijdens het jaarlijkse wandelconcert werd het oudste lid Staf Goyvaerts verrast met een serenade.

De fanfare trok zaterdagmiddag na het eten naar de woning van Staf Goyvaerts in de Daliastraat. Staf is 93 en viert dit jaar zijn tachtigjarig lidmaatschap van de fanfare. Hij speelde er jarenlang trombone, en leeft ook nu nog met de fanfare mee. Hij was dan ook ontroerd toen de muzikanten hem een serenade aan huis brachten. Hij kreeg er zowaar de tranen van in zijn ogen.

“Ga maar verder, de muzikanten mogen geen kou krijgen”, zei een bezorgde Staf tegen voorzitter Hugo Dyck. Omdat er thuis geen plaats is voor een ‘tournée générale’, komt Staf binnenkort tijdens een repetitie langs om er eentje te geven.

Teerfeest

De muzikanten gingen nadien nog naar het Sint-Niklaasrusthuis waar ze de bewoners lieten genieten van hun muziek. Nadien werden, zoals het hoort tijdens een teerfeest, de lokale cafés bezocht. De uitbater beloont de muzikanten steevast met een rondje.

Op vrijdag en zondag teerden 160 leden mee, maar op zaterdag werden er 245 feestende leden geteld. Het teerfeest werd zondagavond afgesloten met beelden uit het rijke archief van de fanfare.

PA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio