Henin moeizaam naar tweede ronde Australian Open

Print
Justine Henin (WTA-13) heeft de eerste ronde van de Australian Open tot een goed einde gebracht, al ging het erg moeizaam tegen de Indiase Sania Mirza (WTA-145). Het werd 5-7, 6-3 en 6-1. Ook Yanina Wickmayer en Xavier Malisse wonnen hun eerste partij.

Lees ook Malisse begint overtuigend op de Australian Open
Lees ook Wickmayer wint in de Rod Laver Arena

Henin, het elfde reekshoofd in Melbourne, begon niet goed aan de partij. Ze kwam 1-3 achter, maar wist nog terug te komen. Bij 5-4 had Henin zelfs een setpunt, maar Mirza, die uit de kwalificaties kwam, speelde sterk en won de volgende drie spelletjes.

In de tweede set nam Henin snel een 2-0 voorsprong. Mirza drong nog aan, maar kon haar achterstand niet meer ongedaan maken. Bij 5-3 kreeg Henin drie setpunten, het derde was het goede.

In de derde set was de veer gebroken bij Mirza. Henin kwam snel 3-0 voor en bij 5-1 benutte ze haar eerste matchbal.

In de volgende ronde neemt onze landgenote het op tegen de Britse Elena Baltacha (WTA-55).

Reactie

"Het begin was alles behalve makkelijk voor mij", verklaarde Henin. "Ze speelde op een hoog niveau en liet me heel veel lopen. Voor mij was het dan ook geen ideale wedstrijd om het toernooi mee te beginnen. Toch toonde ik de goede mentaliteit. Toen ik een dipje kende in de tweede set, bleef ik vechten voor elk punt."

"Sania komt dan wel uit de kwalificaties, maar enkele jaren geleden stond ze nog in de top dertig", stelde Henin. "Ik speelde zeker niet mijn beste tennis en had het moeilijk om het juiste ritme te vinden, maar ben wel tevreden dat ik kalm gebleven ben in moeilijke omstandigheden. Op fysiek vlak sta ik verder dan vorig jaar. Toch mag je niet vergeten dat dit pas mijn eerste officiële wedstrijd in zes maanden was."

MEEST RECENT