Meningen verdeeld over verbeteringen in 2060

Meningen verdeeld over verbeteringen in 2060

Meningen verdeeld over verbeteringen in 2060

Print
Twee maanden geleden publiceerden we onze veelbesproken reeks over de overlastproblemen in de wijk 2060. Hoe is de toestand nu?

De meningen zijn verdeeld in 2060, het stadsdeel met de Dam, Stuivenberg, het De Coninckplein en de Chinese wijk. “Ik zie wel degelijk verbetering”, zegt wijkbewoner Pierre De Troyer. “Er is meer politie op straat en op het De Coninckplein zijn de dealers verdwenen, niemand weet waarheen. Ook in de buurt van Schijnpoort zijn de het De Coninckplein te zien waren, kan ook te maken hebben met de weersomstandigheden”, zegt hij.

Dealers

”In de zijstraten zie ik trouwens wél dealers. Al geloof ik wel dat de nieuwe maatregel om gebruikers een boete van 250 euro op te leggen, sommige klanten weghoudt van onze buurt.”

Alcoholverbod

Sinds 1 januari is op en rond het De Coninckplein een alcoholverbod van kracht en moet elke nieuwe nachtwinkel over een vestigingsvergunning beschikken. Vanaf 1 maart moeten alle horecazaken in 2060 om 1u ten alle horecazaken in 2060 om 1u sluiten, tenzij ze toestemming krijgen om langer open te zijn. Er komt ook snelrecht in de wijk.

Voor Adelina, de jonge Kosovaarse met een kledingwinkel in de Diepestraat die in onze reeks nog een petitie wilde starten voor autovrije winkelstraten, hoeft het niet meer. “Ik ga mijn winkel sluiten, ik vertrek naar het buitenland”, zegt ze. “Ik wens de mensen van 2060 het allerbeste.”

Nu in het nieuws