Amerikanen hadden cruciale foto Robert M. al in 2009

Amerikanen hadden cruciale foto Robert M. al in 2009

Amerikanen hadden cruciale foto Robert M. al in 2009

Print
De foto van een van de slachtoffers van Robert M. (27) was al sinds 2009 in het bezit van het Amerikaanse gerecht. Het was deze foto die vorige maand naar de zedenzaak in Nederland leidde.

Volgens een onderzoek van het Nederlandse tv-programma Nieuwsuur kwam de bewuste foto, met daarop een knuffel van Nijntje, op 25 oktober 2009 in handen van het Amerikaanse gerecht. Ze werd gevonden op de computer van een hoteleigenaar in Boston.

Daarna belandde de foto echter in een groot dossier omdat er geen direct strafbaar bewijs was. Toen het onderzoek rond de man uit Boston een jaar later afgerond was, werd de Nijntje-knuffel herkend als Nederlands.

De Amerikanen namen contact op met onze noorderburen en zo kwam de zaak eindelijk aan het rollen. De knuffel en het interieur van het huis werden door een moeder herkend waarna Robert M., het zogenaamde 'monster van Riga', een maand geleden werd opgepakt.

De in Letland geboren M. kwam met zijn slachtoffers in contact op de Amsterdamse crèches waar hij werkte, en als kinderoppas. Vorige week bekende hij 83 kinderen te hebben misbruikt.

.

Nu in het nieuws