Treinverkeer verstoord door aangestoken brand nabij Berchem station

Treinverkeer verstoord door aangestoken brand nabij Berchem station

Treinverkeer verstoord door aangestoken brand nabij Berchem station

Print
Antwerpen - Maandagochtend rond 6 uur hebben vandalen een elektriciteitskast in brand gestoken vlakbij het station van Berchem. Vooral het treinverkeer tussen Antwerpen en Lier is daardoor ernstig verstoord. Kort voor 11 uur was de schade hersteld.

"Het gaat om een elektriciteitskast die aan het spoor ter hoogte van de Groenenhoek (Berchem) in brand werd gestoken", meldt Frédéric Petit, de woordvoerder van Infrabel.

"De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur meteen onder controle. De lokale politie is al een onderzoek gestart naar de vandalen."

De elektriciteitskast liep wel heel wat schade op waardoor het treinverkeer ook ernstig verstoord is.

De stoptreinen rijden nog wel tussen Antwerpen en Lier, maar dat gebeurt stapvoets. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van 20 tot 25 minuten. De andere treinen worden omgeleid en dat zorgt voor dezelfde vertraging.

Infrabel, dat onmiddellijk na de brand aan de herstellingswerken begon, laat weten dat de situatie maandagmiddag rond 11.00 uur tijdelijk hersteld was. Het treinverkeer verliep echter nog niet meteen normaal.

De definitieve herstelling kan mogelijk enkele dagen in beslag nemen. Mogelijk zal het goederenverkeer gedurende die periode wel enige hinder ondervinden.

De precieze treinregeling via railtime.be.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio