Geen hoop meer voor vermiste zusjes in Maas

Geen hoop meer voor vermiste zusjes in Maas

Geen hoop meer voor vermiste zusjes in Maas

Print
Er is geen hoop meer om de twee zusjes, die zondag in de Maas waren gevallen in het Luikse Engis, nog levend terug te vinden. Maandagmorgen werd de zoekactie verder gezet.

De twee zusjes (6 en 12 jaar oud) uit Engis belandden in het water toen ze zich op een kaai langs de rivier bevonden. De jongste wou haar bal uit het ijskoude water halen, maar viel er in. Haar zus sprong haar achterna, maar werd ook meegesleurd. Hun broer zag het gebeuren en verwittigde de hulpdiensten.

De brandweer van Luik was snel ter plaatse en zocht samen met de lokale politie van de zone Meuse-Hesbaye, de Civiele Bescherming en de cel Vermiste Personen urenlang naar de meisjes, maar door het koude water en de sterke stroming werd de zoekactie zondag omstreeks 19.30 uur stopgezet.

Later op de avond werd de zoektocht opnieuw hervat na een melding over een jas aan de oppervlakte van de rivier. Een boot van de Civiele Bescherming, uitgerust met sonar, met aan boord agenten van de federale politie van Zeebrugge, zocht onder meer enkele kilometers stroomafwaarts van de plaats waar de verdwijningen zich voordeden. Die onderzoeksdaden leverden niets op.

De kans om de meisjes levend terug te vinden is vrijwel nihil, preciseert men bij de cel Vermiste Personen.

Maandag om 9.30 uur werd de zoekactie hervat. Er zal een duikersteam, een sonarboot en een helikopter worden ingezet.

Beeld: RTL

MEEST RECENT