Mode

Mannenmode straalt weer luxe uit

Print

Mannenmode straalt weer luxe uit

De mannelijke versie van de modeweek in Milaan is van start gegaan. Kleppers als Giorgio Armani, Burberry, Prada en Salvatore Ferragamo toonden er hoe zij de man anno 2011 wilden kleden. Opvallend feit: de luxe is terug, en overheerst bijna iedere collectie.

Met uitzondering van de collectie van Costume Nationale Homme pakten alle designers uit met luxueuze stofjes. Zijde, wol, satijn, leder. Niets was goed genoeg om de mannelijke silhouetten vorm te geven. Dat het iets meer mocht zijn, werd ook duidelijk in de omvang van de manbags, handtassen voor mannen. Die worden groter, opvallender en chiquer dan ooit. Geen kleine schoudertassen meer, maar echte handtasvormen in oversized versies.

De mannen zullen er komende herfst en winter bovendien extravaganter dan ooit uitzien, want patronen zijn weer helemaal hip. Ruitjes, streepjes, dierenafbeeldingen, … je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het komende winter op de mannen hun vestjes, truien, en jawel: rokken. Want niemand minder dan Carlo Pignatelli introduceert dit najaar eindelijk de rok voor mannen. Geen kilt, maar een echt rokje, dat bovenop een broek wordt gedragen. Ook Franke Morello gaat mee in die trend, al kiest hij voor nonchalantere wollen exemplaren. Morello gelooft er dan ook heilig in dat 2011 een nog meer barre winter in petto heeft dan 2010. Omslagdoeken, felbedrukte poncho's en gebreide bivakmutsen, allen door Morello, zullen manlief de nodige bescherming bieden.

Carlo Pignatelli zet eveneens een nieuwe trend neer: grijs haar voor mannen. Nadat vrouwen zich al met dit besjes-kapsel opzadelen, krijgen mannen nu ook een kans om grijs door het leven te stappen. En de schoenen? Daar mogen mannen hun eigen zin in doen: gelakte exemplaren, trainers, boots, … alles blijft hip in 2011.

NIET TE MISSEN