'The Social Network' grote winnaar Golden Globes

Print

'The Social Network' grote winnaar Golden Globes

'The Social Network' was zondag de grote winnaar op de Golden Globes. De prent kreeg de prijs voor Beste Dramafilm en Beste Script en David Fincher (foto) mocht naar huis met de Golden Globe voor Beste Regisseur.

De Golden Globe voor Beste Komedie of Musicalfilm ging naar 'The Kids Are All Right' van Lisa Cholodenko. Beste Actrice in de categorie drama is de Amerikaanse Natalie Portman ('Black Swan'). Haar Britse collega Colin Firth won de Golden Globe voor Beste Acteur in dezelfde categorie voor zijn rol als stotterende koning in 'The King's Speech'.

Beste Acteur in de categorie komedie of musicalfilm werd Paul Giamatti voor zijn rol in 'Barney's Version'. Annette Bening ('The Kids Are All Right') bleek de Beste Actrice in de categorie komedie of musicalfilm.

De prijs voor beste vrouwelijke bijrol en beste mannelijke bijrol werd gewonnen door respectievelijk Melissa Leo en Christian Bale, beiden voor hun vertolking in 'The Fighter'.

Robert De Niro

Op de uitreiking van de Golden Globes werd ook Robert De Niro in de bloemen gezet voor zijn hele carrière. Hij kreeg de Cecil B. DeMille Award, die jaarlijks wordt uitgereikt aan "talentvolle personen die een ongelooflijke impact hebben gehad op de entertainmentwereld".

De voorbije jaren werden onder andere Martin Scorsese, Anthony Hopkins en Robin Williams voor hun carrière onderscheiden op de uitreiking van de Golden Globes.

.

Nu in het nieuws