VB viert verjaardag van Antwerpse koepel

VB viert verjaardag van Antwerpse koepel

VB viert verjaardag van Antwerpse koepel

Print
Antwerpen - De nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang-Antwerpen was dit jaar tegelijk een verjaardagsfeest. Toch sprak Filip Dewinter harde taal.

In het Elzenveld vierde VB zondag de dertigste verjaardag van de oprichting van de Antwerpse koepel met een tentoonstelling. Marijke Dillen, dochter van stichter Karel, blikte met nostalgie terug op de begindagen. Ook Filip Dewinter leek met heimwee terug te denken aan de “fysieke, bijna militaire confrontaties met de politie en met tegenbetogers”.

Dewinter keek ook naar het heden en de toekomst. “De regeringsonderhandelingen zijn een eindeloze paringsdans”, zei hij. Soms heb ik de indruk dat Bart De Wever lijdt aan het stockholmsyndroom, waarbij de gegijzelde sympathie krijgt voor zijn gijzelnemers.”

Ook de islamisering kwam aan bod in zijn toespraak. “Net zoals de communisten meer dan decennialang Oost- en Midden-Europa hebben bezet, net zoals de nazi’s jarenlang West- Europa hebben bezet, probeert vandaag de islam onze steden en gemeenten te bezetten.”

De VB-kopman verwees ook al naar de lokale verkiezingen van oktober 2012. Hij waarschuwde N-VA voor versnippering op rechts: “Geen collaboratie met Janssens, geen rechtse stemmen voor een links beleid!”

Raadslid Jan Penris vroeg een applaus voor de delegatie van de wijk 2060 en huldigde de afdeling Borgerhout voor haar “goed werk in moeilijke tijden”.

LM

Foto's: Dirk Kerstens

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio