Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update maandag 17 januari 6u

Voormiddag is het in Limburg nog overal droog. Namiddag passeert er een verzwakte regenzone van west naar oost over onze provincie, veel meer dan enkele liters regen per vierkante meters moeten we volgens de laatste computerberekeningen niet vrezen.

Het is nog steeds zacht met maxima tot 10°C. De wind draait van zuidwest in de voormiddag naar noordwest tegen de avond.

Dinsdag wordt het al wat minder zacht met minima rond 2°C en nog maxima tot 7°C. Vooral namiddag kunnen er verspreid enkele regenbuien vallen, al zullen sommige regio's het ook droog houden. Er waait dan een zwakke westenwind.

Woensdagochtend liggen de minima dicht tegen het vriespunt en overdag komt de temperatuur nog een graad of 4-5 boven nul uit. We krijgen dan afwisselend wolken en opklaringen en verspreid kunnen er enkele winterse buien vallen bij een zwakke tot matige noordenwind.

In het tweede deel van de week verandert er niet veel. 's Nachts zal het lichtjes vriezen en overdag komt de temperatuur 3 a 4°C boven het nulpunt uit. Het blijft dan wel zo goed als droog.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN