Berlusconi had een 'harem'

Berlusconi had een 'harem'

Berlusconi had een 'harem'

Print
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi hield er in Milaan een ‘harem’ op na. Volgens de krant ‘Corriere della Sera’ liet hij vorig jaar veertien jonge vrouwen onderbrengen in ‘Milano Due’, een ommuurd gebouwencomplex dat hij in de jaren zeventig buiten Milaan liet bouwen.

De Corriere heeft documenten van het Milanese gerecht kunnen inkijken, waaruit blijkt dat de premier de jongedames rijkelijk betaalde, bedolf onder cadeaus en gratis liet wonen in ruil voor seks.

Berlusconi, 74, zou volgende vrijdag al voor een Milanese onderzoeksrechter moeten verschijnen, maar tijdens het weekeinde probeerden zijn advocaten te bekomen dat hij niet persoonlijk moet opdagen. De belaagde premier haalde zaterdag nog eens fors uit naar het gerecht dat zich volgens hem leent tot een politieke samenzwering.

Uit het onderzoek in Milaan blijkt volgens de Corriere dat de thans 18-jarige Marokkaanse jongevrouw Karima El Mahroug, bekend als ‘Ruby’, liegt over haar ontmoetingen met de premier. Hij heeft haar tussen 14 februari en 25 mei 2010 niet drie maar acht keer ‘ontboden’ in zijn villa San Martino in Arcore.

Zaterdagavond ontkende zij in een interview met een Italiaanse tv-zender dat ze seks heeft gehad met Berlusconi, maar gaf wel toe dat hij haar 7.000 euro gaf toen ze kwam opdraven op een ‘slaapfeestje’ op Valentijnsdag.

Ze kreeg het nog moeilijker toe ze op 27 mei gearresteerd werd wegens winkeldiefstal. Maar de premier schoot te hulp: ‘Karima was niemand minder dan het nichtje van de Egyptische president Moubarak’ en moest in ‘s lands belang worden vrijgelaten. Precies dat machtsmisbruik en zijn mogelijke seks met een minderjarige worden thans onderzocht.

(Foto: ‘Ruby’ met huidig vriendje Luca in haar nieuwe woonplaats Genua: 7.000 euro voor een nacht)

Nu in het nieuws