Investeerders kiezen voor Puurs

Investeerders kiezen voor Puurs

Investeerders kiezen voor Puurs

Print
Puurs - Tegen 2012 komen er dertig appartementen en acht winkels in de centrumstraten. Deze nieuwe projecten komen bovenop de drieënveertig appartementen en tien grotere handelszaken in het nieuwe Dorpshart.

Eind 2011 of begin 2012, de precieze datum hangt af van de weersomstandigheden, zijn de werkzaamheden in het Dorpshart klaar. Dan verschijnen er tien grote handelszaken, waaronder Delhaize en KBC, en drieënveertig appartementen op de hoek van de Hoogstraat en de Palingstraat. Het nieuwe Dorpshart zorgt nu ook voor een tweede investeringsgolf. Er zijn concrete plannen voor nog eens zeven à acht kleinere winkels en dertig appartementen in de straten die rond het Dorpshart liggen. “Het gaat om vier projecten van privé-investeerders.
Drie van de vier bouwvergunningen zijn al ingediend”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V/N-VA). “In de Palingstraat komen in de buurt van de bibliotheek twee winkels en vier tot vijf appartementen. In de Hoogstraat komen, verspreid over twee projecten, twee winkels en acht appartementen.

Voorts zijn er concrete plannen voor drie tot vier winkels en zestien tot zeventien appartementen op de hoek van de Stationsstraat. Voor dit project moet de bouwvergunning nog worden ingediend”, zegt Van den Heuvel.

Heropleving

In totaal komen in het centrum van Puurs dus 73 nieuwe appartementen en achttien nieuwe winkels. Unizovoorzitter Peter De Roeck is tevreden.

“Onze handelskern zal volledig heropleven. Ik denk wel dat veel kleinere handelaars in het begin klanten zullen verliezen aan Delhaize. Maar langs de andere kant lokt het Dorpshart ook meer mensen naar Puurs. Bovendien zullen klanten al snel beseffen dat ze in een supermarkt de sla moeten kopen die er ligt, terwijl kleinere groentehandelaars de allerbeste kroppen sla kunnen aanbieden”, redeneert De Roeck.

Vishandel gesloten

Toch lopen niet alle voorbereidende werkzaamheden voor het Dorpsrders hart van een leien dakje. De aannemer die de Stationsstraat heraanlegt, heeft door het slechte weer veel meer tijd nodig dan gepland. “Vanaf maandag sluit ik mijn vishandel, want door de werkzaamheden heb ik nog maar 20 procent van het aantal klanten van vroeger. De mensen kunnen met hun auto of fiets niet in mijn straat. En niemand parkeert zijn auto een halve kilometer verder om een stukje vis af te halen”, zegt Robert Loncin (55) van vishandel ’t Vuurtoreke. “Ik doe weer open als de werkzaamheden in deze straat gedaan zijn. In november heb ik mijn zaak ook al gesloten. Toen kreeg ik een vervangingsinkomen van het fonds voor zelfstandigen. Deze maand krijg ik dat niet, omdat je zo’n vervangingsinkomen maar één keer kan krijgen. Maar ik moet sluiten, want anders moet ik elke week dertig kilo onverkochte vis in de vuilnisbak gooien”, zegt Robert.

Foto: Patrick Hattori

Christof Willocx

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio