Bas Luyten klinkt strijdvaardig na vier maanden van afwezigheid

Na een afwezigheid van meer dan vier maanden verscheen gemeenteraadslid Bas Luyten zaterdagavond op de nieuwjaarsreceptie voor het eerst terug in het publiek. “Met mij gaat het goed, al vertelt iedereen mij dat ik wat ben afgevallen”. Naar aanleiding van de incidenten met zijn toenmalig liefje, senator voor de N-VA, Kim Geybels, in Thailand was het alsof Luyten van de aardbol was verdwenen. “Een bewuste keuze. Door het stilzwijgen is de storm in de media rond Kim en mezelf wat gaan liggen. Ik verblijf nog steeds in Keerbergen, al pendel ik nog tussen België en de Verenigde Staten.”

De Bruyn Chris

Met Kim heeft de man gebroken. “Onze relatie is definitief voorbij. Er valt Kim niets te verwijten. Zij heeft nooit drugs gebruikt. Zij heeft me destijds naar Thailand vergezeld uit bekommernis. Dat is haar menselijke kant.” Ook met de N-VA heeft Luyten gebroken. “Mijn lidkaart heb ik teruggestuurd. Al kan er ons afgezien van overspel niets worden verweten.”

Zijn vermeend drugverleden wordt ontkend al bekent hij af en toe eens een jointje te hebben gerookt. “ De rest is doorgestoken kaart, al bezig vanaf de lijstvorming voor de verkiezingen op 13 juni vorig jaar.” Na vier maanden van afwezigheid geeft Luyten een eerste teken van leven. Hij blaakt van zelfvertrouwen en is strijdvaardiger dan ooit. “Ik heb begrepen dat de top van N-VA recent in enkele interviews nog steeds natrapt. De partij weze gewaarschuwd. Ik onderhandel momenteel met een weekblad en zal indien nodig naam, tekst en uitleg geven rond enkele partijfiguren. Ik was vier jaar nationaal voorzitter van de jongeren. Aan de top is het niet al goud dat blinkt. ”

De gemeentelijke politiek geeft Luyten nog niet op. “Ik doe mijn mandaat uit en zal als onafhankelijke zetelen. Wanneer ik terug mijn zitje opneem is nog niet duidelijk maar lang zal het niet meer duren. De nieuwjaarsreceptie was trouwens een mooie gelegenheid om met de collega’s wat bij te praten en die gesprekken zijn alvast goed verlopen.”

Chris De Bruyn

MEER OVER Keerbergen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio