"Luc Versteylen had seksuele contacten met tiental tieners"

Luc Versteylen had seksuele contacten met tiental tieners

"Luc Versteylen had seksuele contacten met tiental tieners"

Print
Zandhoven - Pater Luc Versteylen zou "een tiental" seksueel getinte contacten gehad hebben met jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar oud. Dat blijkt uit een interview met twee getuigen, dat dinsdag in het weekblad Humo verschijnt.

"Het zoeken in de zeventiger jaren naar een nieuwe lichaamsbeleving was zeker wel grensverleggend, maar nooit grensoverschrijdend", zo liet pater Versteylen zaterdag in een brief weten, als reactie op de beschuldigingen van seksueel misbruik.

In bad

Maar volgens de getuigen heeft de pater wel degelijk grenzen overschreden. Een eerste getuige, die op het moment van de feiten 15 of 16 jaar was, zegt dat de toen 65-jarige Versteylen zijn hand in zijn broek had gestoken.

Getuige 2 (toen 16 of 17 jaar oud) vertelt hoe hij en Versteylen samen in bad waren gekropen, elkaar hadden gewassen en vervolgens hadden gezoend. Hij maakt ook melding van "een tiental tienerjongens en -meisjes" die tussen 1985 en 1995 seksuele contacten hadden met Versteylen.

Versteylen zou wel niemand geforceerd of verkracht hebben. "Hij heeft niemand overrompeld, of verrast, of geforceerd", klinkt het. "Maar hij was wel een gezagsfiguur, een leraarsfiguur: dan mag je geen relatie aanknopen met een leerling. Dan moet je afstand houden. Ik vind dat Luc een deontologische code heeft overtreden."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio