Rampenplan blijft nog even van kracht in Geraardsbergen

Rampenplan blijft nog even van kracht in Geraardsbergen

Rampenplan blijft nog even van kracht in Geraardsbergen

Print
In Geraardsbergen blijft het rampenplan voorlopig van kracht. Dat is vrijdagavond beslist na een vergadering van de crisiscel van de stad.

Het waterpeil van de Dender in deelgemeente Overboelare is sinds de middag al met 7 centimeter gezakt. Het stadsbestuur verwacht dat de daling zich zal voortzetten en dat de Gaverstraat en Majoor Van Lierdelaan in Overboelare gespaard zullen blijven van grote overstromingen.

In het centrum van Geraardsbergen blijft het niveau stabiel tot licht dalend. "In de Karmelietenstraat en Sasweg staat nog water. In een aantal woningen is het water binnengelopen, maar dit is, in vergelijking met de watersnood in november, zeer beperkt", meldt het stadsbestuur.

In het centrum is de Karmelietenstraat, Sasweg en de Molenstraat afgesloten voor het verkeer. "Er staat nog water op het wegdek van de Kampstraat, de Majoor Van Lierdelaan (tussen spoorweg en Dender), Nuchten, de Dijlekaartstraat, Den Dijk en de Moorhofstraat. De Kampstraat, de Majoor Van Lierdelaan en Den Dijk zijn afgesloten voor het verkeer. In de Jan De Coomanstraat wordt water overgepompt van de ene kant van de straat naar de andere kant, en daardoor is de straat afgesloten ter hoogte van de Benedenstraat."

.

Nu in het nieuws