De Witte: "Nog geen beslissing over competitiehervorming"

Vrijdag hebben de voetbalclubs van de Pro League in de bondsgebouwen vergaderd over de competitiehervorming voor het seizoen 2011-2012. "Maar er is nog geen akkoord", liet Pro League-voorzitter Ivan De Witte (AA Gent) na afloop nog weten.

drombouts

"De sfeer was alleszins beter dan de vorige keer. Ik hoop toch om een consensus te bereiken", bleef De Witte vaag. Of de eerste klasse volgend seizoen met 16 of 18 clubs van start zal gaan, kon hij ook nog niet zeggen. "Ik heb al een idee maar ik wil het nog niet openbaar maken. Ik ga nu een tekst naar de clubs sturen die zal dienen als basis om de discussie op te starten."

De competitiehervorming is al sinds december een gevoelig thema binnen de Belgische voetbalwereld. De vier 'grote' clubs (Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Racing Genk) willen immers doorgaan met de huidige competitieformule met zestien teams en play-offs, terwijl de elf 'kleinere' clubs voor een terugkeer naar achttien ploegen en een afschaffing van de play-offs pleiten.

Op 10 december werd er tijdens een vergadering van de Pro League na een stemming beslist om terug te keren naar een eerste klasse met 18 clubs en het systeem van de play-offs af te schaffen. Standard Luik was een buitenbeentje en wilde een kampioenschap met 16 zonder play-offs.

Op 28 januari staat de volgende vergadering van de Pro League op het programma en dan zal de uiteindelijke beslissing wellicht bekendgemaakt worden.

Meer voetbalnieuws