Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update vrijdag 14 januari 19u30

Vanavond gaat het enkele uren stevig regenen. De laatste lokaal zware loodjes, want de komende dagen wordt het gelukkig droger.

Zaterdag blijft het in Limburg zo goed als droog.

Het noorden van de provincie zou mogelijk wel enkele regendruppels kunnen meekrijgen van een regenzone die grotendeels over Nederland zal schuiven. De temperaturen blijven hoog voor de tijd van het jaar met minima rond 7°C en maxima in de buurt van 10°C. De zuidwestenwind blijft vrij krachtig waaien.

Zondag lijken de opklaringen minder breed te zullen uitpakken dan aanvankelijk verwacht kon worden, maar afgezien van enkele lokale spatjes motregen houden we het toch wel droog. De minima situeren zich rond 6°C en namiddag wordt het gemiddeld in Limburg 10°C warm. Eerst waait er nog een stevige zuidwestenwind, maar in de loop van de dag wordt het kalmer.

Maandag blijft het nog zacht met minima rond 3°C maxima tot 9°C. Voormiddag is het droog met enkele opklaringen maar namiddag passeert er een regenzone van west naar oost. De wind draait van zuidwest in de voormiddag naar noordwest tegen de avond.

Dinsdag blijft het droog maar het wordt wel al wat minder zacht met minima net boven het vriespunt nog maxima rond 7°C. Er waait dan een zwakke westenwind.

Woensdagochtend zal het een graadje vriezen en overdag komt de temperatuur nog een graad of 4-5 boven nul uit. Het blijft dan ook weer droog met afwisselend wolken en opklaringen bij een zwakke tot matige noordenwind.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN