Blauwe zone Herentalsebaan uitgebreid

De blauwe zone van de Herentalsebaan wordt uitgebreid naar de omliggende straten. Dat heeft het Antwerpse stadsbestuur vrijdag beslist. Zo krijgen bewoners meer ruimte om te parkeren. Om tegemoet te komen aan de wensen van de handelaars en het winkelend publiek kunnen bewoners immers niet langer parkeren op de Herentalsebaan tijdens de winkeluren.

jrosquin

Knelpunten

Er zijn twee grote knelpunten in de zone van de Herentalsebaan. Ten eerste is er overdag een tekort aan parkeerplaatsen voor het winkelend publiek. Onderzoek van het Parkeerbedrijf toonde aan dat gemiddeld 30% van de beschikbare parkeerplaatsen in deze winkelstraat overdag door bewoners wordt ingenomen.

Ten tweede is er voor de buurtbewoners overdag te weinig parkeerplaats in de omgeving van het ziekenhuis Onze Lieve Vrouw Middelares, doordat werknemers van het ziekenhuis en omliggende bedrijven op straat parkeren.

Bewonerskaart

Op verzoek van de handelaars wordt er meer ruimte gecreëerd voor het winkelend publiek. Hierdoor kunnen bewoners niet langer tijdens de winkeluren parkeren in de Herentalsebaan met hun bewonerskaart. Zo zijn er meer vrije parkeerplaatsen voor klanten en andere bezoekers.

Om de bewoners in de omgeving van het ziekenhuis meer ruimte te geven, wordt de blauwe zone uitgebreid naar de omliggende straten. Zo kunnen niet-bewoners maximaal twee uur parkeren en komen er meer plaatsen vrij voor bewoners. Ook zou de parkeerzone iets uitgebreid worden zodat mensen die op de rand van de blauwe zone wonen ook een bewonerskaart kunnen krijgen.

Deze beslissingen van het college moeten wel nog worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio