Nederlandse wielerlegende Peter Post (77) overleden

Print

Nederlandse wielerlegende Peter Post (77) overleden

Peter Post, de Nederlandse wielerlegende die vooral in de jaren '60 furore maakte als pistier, is in Amsterdam op 77-jarige leeftijd overleden. In 1964 won hij ook Parijs-Roubaix.

Post was profwielrenner van 1956 tot 1972. Hij won maar liefst 65 Zesdaagsen, vooral aan de zijde van de Zwitser Fritz Pfenninger en de Belgen Patrick Sercu en Rik van Looy. De Zesdaagse van Antwerpen won de Nederlander 11 keer.

Peter Post was ook een begenadigde klassiek coureur. Zo was hij in 1964 de beste in Parijs-Roubaix, nooit werd de Hel sneller gereden dan dat jaar. Post stond ook drie keer op het podium van de Waalse Pijl, maar winnen deed hij er nooit.

Een val tijdens de Zesdaagse van Rotterdam maakte in 1972 een einde aan zijn carrière, maar twee jaar later begon zijn succesvolle loopbaan als ploegleider. Bij TI Raleigh en later Panasonic werkte Post samen met vedetten zoals Jan Raas, Joop Zoetemelk, Eric Vanderaerden, Olaf Ludwig en Eddy Planckaert.

In 1995 trok hij zich terug uit de wielersport, maar helemaal weg was hij nooit. Zo was hij de laatste jaren nog adviseur bij Rabobank.

Meer sportnieuws