Parlementslid PS: "Bart De Wever is een smeerlap"

Parlementslid PS: Bart De Wever is een smeerlap

Parlementslid PS: "Bart De Wever is een smeerlap"

Print
Waals parlementslid Claude Eerdekens (PS) heeft hard uitgehaald naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. Hij bestempelde De Wever zelfs als een "connard", of letterlijk vertaald: een "smeerlap". PS-voorzitter Elio Di Rupo fluit zijn partijgenoot terug.

Eerdekens, ook burgemeester van Andenne, werd op de regionale zender Canal C geïnterviewd over de betaling van de wachturen van de brandweer. De maat is vol, meent Eerdekens. "Te veel is te veel, zoals die smeerlap van een Bart De Wever zou zeggen", liet hij zich ontvallen.

Volgens hem wentelen het federale niveau en het Waals gewest opdrachten af op de lokale besturen, "de enigen in dit idiote land die nog werken". "Op federaal niveau is het een zootje. Het zootje zal zich overal verspreiden", voorspelde Eerdekens.

Respect

Di Rupo veroordeelt de beledigende uitspraak van het Waals parlementslid. Volgens de PS-voorzitter moet je in de politiek het verschil kennen tussen de vorm en de inhoud van de boodschap.

"De PS deelt de politieke doelen van de N-VA niet, een nationalistische partij die de Vlaamse onafhankelijkheid nastreeft. Maar er moet respect zijn voor de democratisch verkozen politici en dat geldt voor de N-VA-voorzitter", voegde Di Rupo er aan toe. "Wij aanvaarden dat soort uitspraken niet en veroordelen ze."

.

Nu in het nieuws