Openbare verkoop stadion KV Mechelen opgeschort

De openbare verkoop van het stadion en de jeugdterreinen van eersteklasser KV Mechelen gaat vrijdag niet door. Op vraag van ex-voorzitter Willy Van den Wijngaert wordt de verkoop opgeschort, meldt de voetbalclub op zijn website. Bij KVM zien ze dit als een opening van de oud-voorzitter om onderling een akkoord te bereiken.

jrosquin

"Deze voormiddag om iets voor 12 uur heeft ex-voorzitter Willy Van den Wijngaert, namens zichzelf en als afgevaardigd-bestuurder van de NV Biscuits Bofin, een akte ondertekend bij notaris Dirk Luyten om de openbare verkoop uit te stellen. Normaliter stond die vandaag om 15u en 16u gepland in zaal Diependael in Mechelen. Van den Wijngaert vroeg de verkoop op te schorten", staat te lezen op de webstek van Malinwa.

Minnelijke schikking met Van den Wijngaert

Notaris Dirk Luyten bracht KV Mechelen op de hoogte en kondigde de opschorting ook aan bij de start van wat normaliter de openbare verkoop had geweest. Net na de bekendmaking legde KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans een verklaring af. Hij ziet in de afgelasting een teken dat Willy Van den Wijngaert tot een minnelijke regeling wil komen. "Hoe we tot een akkoord gaan komen, zal de komende dagen blijken", zei Timmermans.

"We blijven met een paar mensen heel hard werken om in het belang van KV tot een regeling te komen die in ieders belang is, want we mogen toch ook niet vergeten dat mijnheer Van den Wijngaert in KV heel wat geld heeft gestoken", stelde Timmermans.

Kleine Malinwa

"Ik heb alle begrip dat hij probeert om minstens een deel te recupereren. We willen als clubbestuur in dit verhaal meegaan en hebben wat dat betreft ook een aanbod gedaan aan mijnheer Van den Wijngaert om zo een oplossing te creëren. Ik denk dat de opschorting van de verkoop in dit licht moet bekeken worden. Hopelijk moeten wij hier niet meer samenzitten bij de notaris."

Later verduidelijkte hij dat de club akkoord is om de Kleine Malinwa aan Van den Wijngaert te laten. De club is op zoek naar een nieuwe jeugdaccommodatie. Stefan Lossy, de advocaat van Van den Wijngaert, wilde geen commentaar kwijt.

Lees meer: Cruciale dag voor toekomst KVM met verkoop stadion

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws