Winkeldieven slaan hun slag in Carrefour Express in Kerkstraat

Winkeldieven slaan hun slag in Carrefour Express in Kerkstraat

Winkeldieven slaan hun slag in Carrefour Express in Kerkstraat

Print
Antwerpen - De Carrefour in de Kerkstraat kreeg donderdag om 8u en om 10u winkeldieven over de vloer. Zaakvoerder Luc Holthof reageert moedeloos op de zoveelste diefstal.

“De zaak ging donderdag om 8u open en meteen stapten er twee jongemannen binnen, één met een bebloed aangezicht. Ze waren duidelijk beschonken en leken ons direct verdacht”, vertelt de zaakvoerder. “Het duo had blijkbaar nog niet genoeg gedronken want ze vroegen aan een werkneemster waar de flessen sterkedrank stonden. Ze trokken er zich niets van aan dat iedereen kon zien dat ze flessen drank in hun broek verstopten.

Eén van de twee passeerde de kassa. De kassierster vroeg om zijn zakken uit de laden. Hij deed zijn jas open en er viel een mes op de grond. Hij legde een ander mes op de desk, betaalde een kleinigheid en verdween. Zijn kompaan was ondertussen buitengegaan en kwam terug binnen met een andere jas aan. Pas later werd duidelijk dat hij in de kantine in een locker van een Afrikaanse medewerkster had ingebroken en haar portefeuille met een som geld had gestolen.”

“Om tien uur was het weer zover. Het personeel betrapt een winkeldief aan de kassa. De kassierster vroeg om de winkelwaar te tonen. Waarop de man vluchtte. We hebben de politie verwittigd, maar voor zover ik weet, konden de daders ontsnappen.”

Straatje zonder einde

Luc Holthof stelt vast dat het aantal winkeldiefstallen escaleert. “Het is echt niet meer te doen”, luidt het. “Geregeld ga ik zelf in de achtervolging. Ik heb al daders van alle mogelijke nationaliteiten bij de kraag gevat. Maar dan? Er wordt een proces- verbaal opgesteld en daar blijft het bij. Geld om te betalen, hebben die mannen toch niet. Ik merk aan mezelf dat ik door die toestanden harder word en minder tolerant. Ik heb al een bewakingsfirma onder de arm genomen. Maar het helpt niet. Het is een straatje zonder einde.”

Foto: BERT HULSELMANS

Sylvia Mariën, Alex Kestens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio