Comité vraagt om bezwaar in te dienen tegen sloop gemeentehuis

Comité vraagt om bezwaar in te dienen tegen sloop gemeentehuis

Comité vraagt om bezwaar in te dienen tegen sloop gemeentehuis

Print
Grobbendonk - Alle inwoners van Bouwel (Grobbendonk) krijgen vandaag een pamflet in de bus. Daarin roept een buurtcomité op om een bezwaarschrift in te dienen tegen de sloop van het oude gemeentehuis.

Het voormalig gemeentehuis op Ter Duinen moet wijken voor acht sociale woningen. “Wij weten dat er nood is aan sociale woningen. Daar zijn we niet tegen”, benadrukt buur Marjolijn Van Damme van het buurtcomité. “Voor ons telt de historische waarde. Monumenten en Landschappen nam het pand samen met 37 andere items op als waardevol bouwkundig erfgoed. Helaas zijn er al enkele gebouwen uit die lijst gesloopt. Het is onze plicht om onze geschiedenis te beschermen."

"Bouwel mag niet veranderen in een saaie eenheidsworstgemeente. Erfgoed slopen, lost het sociale woonprobleem niet op.”

In hun pamflet geven de buren alternatieven. “In plaats van te slopen, kan bouwmaatschappij De Kleine Landeigendom het pand ook renoveren voor sociale woningen. Zoals eerder al gebeurde bij de historische Huiskens in Bouwel. Of breng er een gemeentelijk dienstencentrum onder. Zodat Bouwelaars niet meer naar verschillende locaties moeten.”

Handtekeningen

Het comité beseft dat het tegen Goliat vecht. “De gemeente deelde droog mee dat de sloop niet ter discussie staat. Dat voldongen feit maakt dat heel wat Bouwelaars de strijd opgaven. Maar wij leggen ons daar niet zomaar bij neer. Daarom dat we zo veel mogelijk sympathisanten oproepen om een bezwaarschrift in te dienen tegen de sloop. Dat kan tot 27 januari. Het bezwaarschrift zit in het pamflet en moet alleen ondertekend bij het buurtcomité afgegeven worden.

Kim Wouters plaatste het ook op haar website www.bouwel.com

Daar is het simpelweg te downloaden.”

STEFAN LAENEN

Foto: HILDE VAN GEIRT
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio