Zwembad ten vroegste klaar in 2013

Print
Hoogstraten - Het streefdoel om in 2012 een eigen zwembad te hebben, wordt niet gehaald. De opening zal eerder iets voor 2013 zijn.

Midden vorig jaar raakte bekend dat er twee serieuze kandidaten waren om in Hoogstraten het gloednieuwe zwembad te bouwen. Het gebouw moet naast het rusthuis komen. Maar de timing voor de realisatie is nu wat opgeschoven.

“De twee kandidaten hebben een verlenging gekregen voor de deadline van het insturen van concrete ontwerpen”, zegt schepen van Sport Tinne Rombouts (CD&V). “Net voor de jaarwisseling zijn die plannen ingediend. We zijn ze nu volop aan het bekijken, maar dat vraagt veel tijd. We gaan de twee projecten de komende maanden bestuderen en dan een keuze maken.”

Maar daar houdt het niet op, want na die keuze zal de stad nog voort moeten onderhandelen met de overgebleven kandidaat. “We gaan ervan uit dat we daarvoor nog eens minstens een halfjaar, maar meer waarschijnlijk zelfs een jaar, zullen nodig hebben”, zegt Rombouts. “Pas daarna kunnen de vergunningen aangevraagd worden. Het zal dus nog wel een tijdje duren.”

VTT

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio