Ring gaat avond en nacht dicht voor alle verkeer

Voor werkzaamheden aan een gasleiding gaat het drukste deel van de Herentalse Ringlaan op 18 januari een tijdlang volledig dicht.

Op verscheidene plaatsen in de Herentalse stadsrand verschenen donderdagochtend oranje werfborden die aankondigen dat de Ringlaan op 18 januari vanaf 19u volledig voor het verkeer wordt afgesloten.

Over de aard van de werkzaamheden laten de panelen de passerende bestuurders in het ongewisse. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer, nochtans de wegbeheerder van de ring, moest donderdag het antwoord schuldig blijven.

“Er is een gestuurde boring gepland voor de aanleg van een nieuwe gasleiding”, weet schepen van Openbare Werken Jos Schellens (sp.a) van Herentals het raadsel uiteindelijk op te helderen. “Die wordt van de Boerenkrijglaan onder de ring en het kanaal Herentals-Bocholt doorgetrokken naar de Honingstraat. De ring moet daarvoor volledig worden afgesloten. Om de verkeershinder te beperken, voeren de arbeiders de werkzaamheden ’s avonds en ’s nachts uit.”

Het deel van de ring tussen het kruispunt met de Geelseweg-Stadspoortstraat en dat met de Sint-Jobstraat wordt op 18 januari vanaf 19u volledig verkeersvrij gemaakt. Alle voertuigen moeten een omleiding volgen via Sint-Jozef-Olen.

HO

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio