Politie zet extra personeel in na zoveelste straatroof

Politie zet extra personeel in na zoveelste straatroof

Politie zet extra personeel in na zoveelste straatroof

Print
Turnhout - De politieregio Turnhout gaat vier man extra inzetten om de straatcriminaliteit aan te pakken. Dinsdagavond was er opnieuw een straatoverval in het centrum.

De politie achtervolgde dinsdagavond laat nog een mogelijke verdachte van een grijpdiefstal in het centrum. Het verbetert voorlopig dus nog altijd niet. Het sein voor de politie om toch ook repressief te gaan werken. “We hebben al vier grote acties gedaan”, zegt zonechef Roger Leys.

“In het weekend blijven we ook onze extra ploegen inzetten in het uitgaansleven. We hebben ook beslist om het team straatcriminaliteit uit te breiden met vier extra mensen. Agressie is inderdaad een probleem. Er zijn zelfs af en toe plaatsen waar onze ploegen liever niet passeren.” Het zou daar onder meer gaan om het Kasteelplein.

Gemeenschapswachten

Vlaams Belang pleit ondertussen ook voor het inzetten van de gemeenschapswachten. “Als zij ’s avonds bijvoorbeeld zouden rondlopen in de risicostraten kan dat ook al een ontradend effect hebben. We zouden zo een extra signaal naar de burger kunnen geven”, zegt Paul Meeus.

“Probleem is wel dat er momenteel in Turnhout veel te weinig gemeenschapswachten zijn. Zeker in vergelijking met andere steden.” De stad erkent dat gebrek en gaat dit jaar nog een aantal extra gemeenschapswachten aanwerven.

VTT

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio