Paul Schillemans laat brasserie De Pelgrim over aan jong duo

Paul Schillemans laat brasserie De Pelgrim over aan jong duo

Paul Schillemans laat brasserie De Pelgrim over aan jong duo

Print
Wilrijk - In De Pelgrim in Edegem waait een nieuwe wind. Na net geen veertig jaar heeft Paul Schillemans de zaak overgelaten aan twee jonge Wilrijkse ondernemers.

Met allebei al járen ervaring in de sector op de teller, achtten Kristof De Lander (23) en Jim Voorhoof (35) zich eind vorig jaar rijp voor een eigen avontuur in de horeca.

“Op het internet vonden we een advertentie voor een overname van De Pelgrim. Toen we contact opnamen met de zaakvoerder, wist die te zeggen dat die eigenlijk al twee jaar oud was. Toch had hij oren naar ons aanbod. Drie weken later waren we eruit, zodat eind december de zaak in onze handen kwam”, vertelt Kristof De Lander.

Samen met zijn vennoot gaf hij De Pelgrim sindsdien een verjongingskuur. Het interieur is opgefrist en de zaak omgevormd van restaurant tot brasserie met een Belgisch-Franse keuken. “We richten ons daarmee ook naar de bedrijven aan de Prins Boudewijnlaan, door snelle lunches aan te bieden. Zowel een steak, een pasta, stoofvlees als de betere broodjes met bijvoorbeeld gerookte zalm staan op onze kaart”, klinkt het nog.

Met spijt in het hart

Voormalig uitbater Paul Schillemans is blij dat De Pelgrim een toekomst heeft, al geeft hij toe met spijt in het hart afscheid ervan te hebben genomen. “Op 21 april 1972 heb ik de zaak zelf geopend als café-taverne. Het was meteen een schot in de roos. Ik was de eerste die een vaste deejay in huis had en later was ik ook de eerste die zijn klanten tot ’s nachts nog eten serveerde. Ik vond dat ik mijn klanten die mogelijkheid moest bieden. Dat begon eerst met een croque of een ajuinsoepje, maar al snel werden dat echte gerechten."

"Daardoor trok ik volk van heinde en verre. Soms vielen ze om 4u ’s nachts nog binnen om nog iets te eten”, herinnert hij zich nog levendig. “Gaandeweg evolueerde mijn zaak tot een restaurant. Want door de strengere wetgeving konden klanten niet meer doordrinken op café. Recent kwam er dan nog het rookverbod bij.

Alsmaar moeilijker

De laatste jaren wordt het de horeca alsmaar moeilijker gemaakt. Ook de mentaliteit van de jeugd is voor mij niet in de juiste zin veranderd. Zo is de sector een pak minder plezant geworden. Voor mij is het daarom genoeg geweest. Tenslotte ben ik ook al 65 jaar. Als horecabaas had ik weinig vrije tijd. Die schade ga ik nu inhalen. Met mijn mobilhome wil ik de wereld wat verkennen. Voorts blijf ik veel buitenkomen. Ik moet toch zorgen dat de mensen me blijven kennen.”

De Pelgrim, Drie Eikenstraat 118. Maandag gesloten.

Foto: Patrick De Roo

Jan Van De Poel

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio