Eric Vandermeulen steunt goed doel met uniek vertelconcert

Eric Vandermeulen steunt goed doel met uniek vertelconcert

Eric Vandermeulen steunt goed doel met uniek vertelconcert

Print
Schelle - Professioneel pianist en Schellenaar Eric Vandermeulen (50) lanceert deze maand het project Rent a pianist ten voordele van Oxfam. Bij u thuis in de huiskamer brengt hij voor 100 euro een origineel vertelconcert rond de preludes van Chopin.

Eric Vandermeulen is niet alleen pianist, hij schrijft ook graag. Zo heeft hij bij preludes van Chopin een verhaal geschreven, Waarom meneer Maurice zulke rare fietsen maakte. “Het is een grappig, weemoedig en ook een tikje filosofisch verhaal. Zo kwam ik op het concept van een origineel vertelconcert met een verhaal waartussen de preludes worden geweven”, verduidelijkt de pianist.

“Nu wilde ik al lange tijd ook iets doen voor het goede doel. Samen met mijn vrouw ben ik al jaren actief in de plaatselijke wereldwinkel. Ik speel ook ontzettend graag voor een publiek. Waarom de twee dus niet combineren”, zegt Eric Vandermeulen.

Eenvoudig idee

Acteur Dirk Lavrysen - bekend van zijn rollen in musicals en als Jacky Baelemans in Thuis - zette het verhaal op tape. De Schellenaar weeft de preludes er live tussendoor.

“Het idee is eenvoudig. Je nodigt vrienden, familie en buren bij jou thuis uit en je krijgt een origineel vertelconcert van ongeveer een uur en een kwartier. De enige voorwaarde is dat je over een goede piano moet beschikken. Het bedrag gaat integraal naar Oxfam”, verduidelijkt hij.

Eric Vandermeulen wil het programma ook graag in zalen brengen, samen met Dirk Lavrysen. “Op 23 januari om 11u presenteren we alvast de première in de concertzaal van de academie voor muziek en woordkunst in Berchem.”

ericvandermeulen@hotmail.com, 03-236.32.77

Foto: Patrick De Roo

Bart Roggeman

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio