Drie burgemeesters maken afspraken om bereikbaarheid Boechout te verbeteren

Drie burgemeesters maken afspraken om bereikbaarheid Boechout te verbeteren

Drie burgemeesters maken afspraken om bereikbaarheid Boechout te verbeteren

Print
Boechout - De werven in Hove, Boechout en Mortsel spelen niet alleen de weggebruikers parten, maar ook de middenstand. De nakende sluiting van restaurant Den Conijnsberg is daar een bewijs van. De drie besturen werken aan beterschap.

Met de openstelling van het kruispunt van de Boechoutse- en de Lintsesteenweg in Hove rond eindejaar zijn de mobiliteitsproblemen in het gebied Hove-Boechout-Mortsel volgens de Boechoutse burgemeester Koen T’Sijen (Pro) al wat verbeterd. Vooral de Boechoutse horeca laat verstaan de afgelopen maanden te kreunen onder de resem werkzaamheden in de drie gemeenten. Donderdag zaten hun burgemeesters samen om de situatie te verbeteren.

“Er is afgesproken dat Hove eerst alles op alles zet voor de afwerking van de Boechoutselei, zodat er opnieuw een volwaardige oostwestverbinding komt”, geeft Koen T’Sijen aan. “In de loop van april moet de Boechoutselei afgewerkt zijn. Tot dat moment engageert Hove zich om het kruispunt Boechoutsesteenweg- Lintsesteenweg open te houden”, bevestigt ook zijn Hovese collega Luc Vuylsteke de Laps (CD&V).

Knelpunt

“Eigenlijk had de Boechoutselei in september al klaar moeten zijn. Maar omdat de werkzaamheden vertraging hebben opgelopen, is dat een van de knelpunten geworden.

Na de Boechoutselei komen achtereenvolgens het Sint-Laureysplein, de Geelhandlaan, de Kapelstraat en de Mortselsesteenweg aan de beurt. In het voorjaar van 2012 moet alles af zijn. We beseffen dat het tot dan moeilijk blijft. Maar het bestuur heeft er nu eenmaal voor gekozen om alle fases aan elkaar te rijgen, maar wel op zo’n manier dat we telkens andere delen van Hove goed bereikbaar houden.”

Verder volgt nog overleg met De Lijn om een verbetering voor buslijn 14 naar Mortsel en Boechout mogelijk te maken.

JAN VAN DE POEL

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio