Blancefloerlaan binnen vijf dagen weer open

Blancefloerlaan binnen vijf dagen weer open

Blancefloerlaan binnen vijf dagen weer open

Print
Op bevel van de burgemeester wordt op de Blancefloerlaan één rijvak in de richting van de stad binnen vijf dagen terug opengesteld. Daardoor wordt de buurt van de extra verkeersdruk ontlast, en kan men Linkeroever terug vlotter bereiken. De Blancefloerlaan was afgesloten na een probleem op de werf van Vooruitzicht.

Tijdens de werken aan een nieuwe riolering voor de Regatta-wijk brak een boor van de aannemer af. De experts van de betrokken partijen waren het niet eens over de mogelijke gevolgen, waardoor de Blancefloerlaan afgesloten werd voor alle verkeer in de richting van de stad. De aannemer verwijderde de boorkop, maar liet het gat open voor de experts van de betrokken partijen om de schade op te meten en mogelijke oplossingen voor te stellen om de werken te kunnen hervatten.

Omdat de overlast voor bewoners en doorgaand verkeer te groot werd, wordt op bevel van de burgemeester nu een tijdelijke maatregel ingesteld. Zo zal er terug één rijvak beschikbaar zijn in de richting van de stad. Dit levert geen gevaar op voor de mensen die deze weg wensen te gebruiken.

De tijdelijke maatregel - die na 6 weken geëvalueerd wordt - bestaat erin dat de aannemer een nieuwe verharde rijstrook van minimum 3m20 breed moet voorzien op de Blancefloerlaan tussen de bouwput en de trambedding, met de nodige tijdelijke verkeerssignalisatie. In overleg met de verkeerspolitie worden bijkomend modaliteiten vastgelegd, teneinde tijdelijk een beperkt doorgaand verkeer te garanderen.

De werken nodig om deze tijdelijke maatregel te implementeren, moeten binnen 5 werkdagen volledig beëindigd zijn. Ten laatste begin de week van 24 januari zal er dus opnieuw één rijvak in de richting van de stad beschikbaar zijn.

Lees ook: Stad beslist over oplossing Blancefloerlaan

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio