Moeder en 3-jarige zoon zwaargewond na tramongeluk in Hoboken

Een 30-jarige vrouw en haar driejarig zoontje raakten donderdagochtend zwaargewond nadat ze in Hoboken gegrepen werden door een tram. In de trams raakte niemand gewond. Dat meldt de lokale politie.

Gisteren, om 09.50 uur, wilde een 30-jarige vrouw uit Hoboken de trambedding oversteken van de Antwerpsesteenweg (ter hoogte 444). De vrouw was vergezeld van haar 3-jarig zoontje.

Bij het oversteken van de trambedding was de vrouw gestopt tussen de twee tramlijnen in omdat op dat ogenblik tram 2 kwam aangereden (rijrichting Kioskplaats). De ruimte tussen beide trambanen is ter plaatse zeer smal. De vrouw wilde tram 2 laten passeren en ze deed daarom een kleine stap achteruit, samen met haar kind.

Net op dat ogenblik kwam uit de andere rijrichting tram 4 aangereden. De vrouw werd door die tram geraakt. Ze raakte gekneld tussen de tram en de draadafsluiting die beide trambanen van elkaar moet scheiden.

Niet kritiek

Zowel moeder als kind werden beiden zwaar gewond. Ze verkeerden evenwel niet in levensgevaar. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het Middelheimziekenhuis.

In de trams raakte niemand gewond. Eén van de trambestuursters was zwaar aangeslagen na de aanrijding. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld die ter plaatse kwam. Om 11.40 werd de locatie terug vrijgegeven voor het tramverkeer.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio