Drie gewonden bij woningbrand in Borgerhout

Bij een brand in de Reizigersstraat in Borgerhout liepen drie bewoners donderdagochtend lichte verwondingen op. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle.

Rond 09.00 uur ontstond brand in een woning in de Reizigersstraat. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De brandweer kon het vuur, ontstaan op de 1ste verdieping, snel onder controle krijgen.

Op moment van de feiten waren twee bewoners aanwezig, een vrouw van 50 jaar en haar zoon van 18. De vrouw liep lichte brandwonden op en haar zoon werd bevangen door de rook.

De 23-jarige dochter kwam ook ter plaatse op het ogenblik dat de brand nog niet onder controle was. Ze ging ook nog even de woning binnen waardoor zij ook door de rook werd bevangen. Alle drie de gewonden werden voor verzorging overgebracht naar ziekenhuis Monica. Ze verkeerden niet in levensgevaar.

Defect aan een gasketel

Oorzaak van de brand was een defect aan een gasketel in een stookruimte op de 1ste verdieping. De brand breidde zich uit in de keuken waardoor die volledig werd vernield.

De nutsvoorzieningen werden door de brandweer afgesloten.

Het gezin vond op eigen initiatief onderdak op een andere locatie in afwachting van herstelling van de woning.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio