Zoerselse bakkers staan achter winnende dorpsgenoot

De kijker heeft beslist: Geert Verellen uit Zoersel is de beste bakker van Vlaanderen. De andere bakkers van de gemeente gunnen hem die titel van harte.

Ook burgemeester Katrien Schryvers (CD&V) is trots. “Geert en zijn ploeg zijn de verdiende winnaars.” Na de bekendmaking van de uitslag kwam Schryvers in café Rio in Sint-Antonius mee klinken op de overwinning van Geert Verellen.

Hij en zijn team vielen rond één uur ’s nachts het café binnen en er werd gevierd tot halfzes. “Vandaag (donderdag, red.) was onze zaak uitzonderlijk gesloten, want we moesten bekomen van de vermoeidheid”, glundert de laureaat.

Uw krant trok even langs de plaatselijke bakkers, op zoek naar reacties. De kijker heeft beslist: Geert Verellen uit Zoersel is de beste bakker van Vlaanderen.

Gert Verellen

In Sint-Antonius zijn liefst vijf bakkerszaken gevestigd. Eén ervan wordt gerund door Gert Verellen (29), een achterneef van laureaat Geert. “Onze grootvaders waren broers. Ikzelf nam een jaar geleden de zaak over van vader Guy. Ik vind het tof dat Geert gewonnen heeft, want die zege is goed voor de uitstraling van de gemeente Zoersel en de promotie van het bakkersvak. Ik gun hem de titel van harte.”

Omdat er in de combinatie van voornaam en familienaam maar één letter verschil is, kreeg bij de eerste opnames niet Geert maar Gert Verellen een cameraploeg op bezoek. “Ze hadden zich toen blijkbaar vergist”, lacht hij.

Chris Van Staeyen

Chris Van Staeyen (43), zoon Glenn (20) en echtgenote Christel Havelaerts (44) volgden de finale van De Beste Bakker van Vlaanderen op tv. “Die stond opgesteld in de bakkerij zelf, zodat we niets hoefden te missen. Intussen werkten we gewoon voort. Geert is een goede collega, die ik de overwinning zeker gun. Het is beter dat een dorps- of streekgenoot wint, dan iemand uit een andere provincie”, vertelt Chris, die nu als 2,5 jaar broden bakt in Zoersel.

Zoon Glenn moet wegens zijn jeugdige leeftijd zowat de jongste bakker van de provincie Antwerpen zijn. Hij en zijn vader zijn vooral broodbakkers, maar ze maken ook Zoerselse Koeken, een streekproduct opgevuld met pudding en chocolade.

Luc Van Leuven

“Tof dat Geert Verellen uitgeroepen werd tot de beste bakker van Vlaanderen. Via dat programma toonden wij, warme bakkers, aan dat ons artisanaal brood kwalitatief veel hoogstaander is dan het brood dat je in de supermarkten koopt. Geert en de anderen demonstreerden met brio de kwaliteit van het product dat wij, bakkers, aanbieden”, vertelt Luc Van Leuven (36), die sinds 2,5 jaar een zaak uitbaat in Halle.

“Geert heeft verdiend gewonnen. Dat heeft als voordeel voor ons dat we, als het minder goed gaat, kunnen zeggen dat dat te wijten is aan het feit dat de beste bakker even verder woont. Nee, alle gekheid op een stokje, onze zaak draait goed.”

Foto: MIA UYDENS

Jan VorsselmansMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio