1/2

Brasschaatsesteenweg wordt vijver

Voor de zoveelste maal stond de Brasschaatsesteenweg donderdag blank. De omwonenden leggen de schuld bij de recente heraanleg van de straat.

Donderdagochtend sloot de politie van de zone Grens de Brasschaatsesteenweg af tussen het kruispunt van Achterbroek en de rotonde aan de Heikantstraat.

De steenweg stond blank wegens de aanhoudende regen. Volgens de politie moest er gewoon gewacht worden tot het water weggetrokken was. “Er is geen beginnen aan wegpompen, omdat de waterlopen en waterbekkens verzadigd zijn”, aldus de politie, die zich beperkte tot het omleiden van het verkeer.

Verkeersplateau

De omwonenden zijn echter een andere mening toegedaan. Zoals Alex Beylemans, die op de plek woont waar de overlast het grootste was: aan het kruispunt met de Dokter J. Goossenaertsstraat. “Bij de heraanleg van de steenweg is er hier op het kruispunt een verkeersplateau aangelegd”, legt hij uit. “Maar water kan niet omhoog lopen, het plateau op. Het kan dus niet weg richting Achterbroek dorp, waar er geen problemen waren. Het kan ook niet weg in de andere richting, want daar botst het met al het regenwater van Gooreind dat langs hier komt. Het raakt niet aan het bekken, waar wel degelijk nog capaciteit is. Vóór de heraanleg waren er nauwelijks problemen.”

Rond 14u gaf de politie de straat weer vrij.

Vanaf nu heeft Alex overigens andere zorgen. Later deze maand neemt hij deel aan het wereldkampioenschap voor zang- en siervogels in het Franse Tours. In 2005 is hij al eens wereldkampioen geworden.

Foto: W&F

Boris RousseeuwMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio