Biologische moeder 'Jasper Van Essen' vrijgesproken

De Antwerpse strafrechter heeft de moeder die haar baby in het station van Essen te vondeling legde vrijgesproken, omdat ze uit onweerstaanbare dwang handelde.

jrosquin

Eind november 2006 vond een spoorwegarbeider in het station van Essen een baby die te vondeling was gelegd. De biologische moeder, inmiddels 33 jaar oud, werd niet meteen gevonden en de baby werd dan maar Jasper Van Essen gedoopt. De jongen werd later geadopteerd en kreeg een nieuwe naam.

In april 2010 vond het Antwerpse gerecht dan toch de moeder, die van Nederland bleek te komen. Zij verklaarde dat ze abortus wilde plegen toen ze ontdekte dat ze zwanger was na een eenmalig seksueel contact. Uiteindelijk besloot ze om niet te doen en haar zoontje dan maar te vondeling te leggen nadat ze thuis was bevallen.

Radeloos

Ze zei dat ze niet voor haar zoon kon zorgen en hem dan maar "uit radeloosheid" achterliet in een kartonnen doos.

Het proces in Antwerpen vond geheel achter gesloten deuren plaats en de uitspraak vond vandaag plaats. Het openbaar ministerie eiste enkel een voorwaardelijke celstraf voor de Nederlandse vrouw.

Onweerstaanbare dwang

De rechter besliste vandaag om de vrouw vrij te spreken, omdat ze "uit onweerstaanbare dwang" handelde. De rechter stelde dat de beklaagde er alles aan deed om haar zoon een betere toekomst te gunnen, dan zij dacht hem te kunnen bieden.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio