Horstebaan negen maanden afgesloten

De Horstebaan, de lange verbindingsweg tussen de Bredabaan in Merksem en het centrum van Schoten, zal negen maanden afgesloten blijven. Begin april, net na de Scheldeprijs, start de volledige heraanleg.

Na de werkzaamheden moet de Horstebaan veel veiliger zijn voor alle weggebruikers, en in het bijzonder voor fietsers. Die moeten nu diepe putten en grote oneffenheden ontwijken.

Met de ingrijpende heraanleg van de Horstebaan is een investering van 2,4 miljoen euro gemoeid, een bedrag dat de gemeente Schoten en rioolbeheerder Ri-Ant betalen. Wat de ingreep zo duur maakt, is het feit dat onder de huidige asfaltlaag nog een oude kasseiweg zit die volledig verwijderd moet worden.

Voorrangsweg

De nieuwe Horstebaan krijgt langs weerskanten een ruim fietspad van 1,5 meter breed. In de bebouwde kom komt een even breed voetpad. De rijweg behoudt de huidige breedte, maar krijgt wel het nieuwe statuut van voorrangsweg.

De Peerdsbosbaan wordt veiliger gemaakt door een asverschuiving op de rijweg en een nieuw stenen middeneiland, dat de oversteek voor voetgangers zal vergemakkelijken.

WOPEMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio