Beerlings krijgt 5 jaar cel voor moordpoging op ex-vrouw

Het Tongerse assisenhof veroordeelt Ronald Beerlings tot 5 jaar cel en 2.750 euro boete voor de uitgelokte moordpoging op zijn ex Nancy Claes. De rechter volgde daarmee de openbare aanklager die de maximumstraf vroeg voor de man uit Schelle.

jrosquin

De 51-jarige man uit Schelle werd donderdag door de jury van het hof van assisen van Limburg schuldig geoordeeld aan de uitgelokte poging tot moord op zijn ex-vrouw Nancy Claes (50).

Beerlings schoot haar op 23 april 2006 in café De Linde in Hemiksem neer. De vrouw overleefde de aanslag, maar raakte verlamd en zit gekluisterd in een rolstoel. "Ik respecteer de beslissing van de jury. Donderdag vroeg de verdediging aan de juryleden zich in de plaats te stellen van Ronald Beerlings en hoe hij zich voelde op het ogenblik van de feiten. Ik vraag u vandaag het beeld van slachtoffer Nancy Claes hier op de zitting voor ogen te willen houden en rekening te houden met het leed dat zij elke dag ondergaat", zei Backx.

Voorbedachtheid

"Ik kan niet anders dan de maximumstraf van 5 jaar vorderen. De zware gevolgen en de voorbedachtheid wegen het zwaarst door", besloot de openbare aanklager. Het pleidooi van de verdediging was bijzonder kort. "Wij aanvaarden de strafvordering van het openbaar ministerie", aldus mr. De Man.

Ten slotte kwam de 51-jarige stukadoor zelf aan het woord. "Ik aanvaard mijn straf, mijnheer de voorzitter", zei Ronald Beerlings, waarna hij een buiging maakte naar assisenvoorzitter Michel Jordens. De jury trok zich vervolgens terug voor de beraadslaging over de straf.

Tweede arrest

Voor Beerlings wordt dit in Tongeren het tweede arrest. Het Antwerpse assisenhof veroordeelde hem in 2009 tot 2 jaar cel en 1.100 euro boete voor dezelfde feiten. Toen werd hij schuldig bevonden aan uitgelokte poging tot doodslag. Cassatie verbrak het arrest omdat het onvoldoende gemotiveerd was en daarom werd het proces in Tongeren overgedaan.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio