Gemeente Temse pakt hoge werkloosheid aan met interimwinkel

Werkwinkel Temse wordt vanaf eind deze maand ook een interimwinkel. Hierdoor moeten nog meer Temsenaren weer aan de slag worden geholpen.

smeeusen

De gemeente Temse telde vorige maand 961 niet-werkende werkzoekenden, dat betekent meteen een werkloosheidsgraad van 7,4 procent. Dat is een grote verbetering in vergelijking met een jaar geleden, maar Temse blijft daarmee slechter scoren dan het Vlaamse gemiddelde.

Opvallend, want de regio Sint-Niklaas-Dendermonde scoort juist beter dan Vlaanderen. “Of dat nog steeds het gevolg is van de teloorgang van de Boelwerf, is niet duidelijk. Ik heb er niet meteen een verklaring voor”, stelt Marijke Aerts, verantwoordelijke voor de werkwinkel Temse. In Kruibeke, dat mee in het zorggebied van deze werkwinkel ligt, bedraagt de werkloosheidsgraad maar 6,02 procent.

De werkwinkel in de Kasteelstraat, waar werkzoekenden en werkgevers terecht kunnen voor info en advies over werk en opleiding, steekt vanaf 26 januari alvast een tandje bij.

“Ik droom al jaren van een interimwinkel en nu is het zover. In de interimwinkel kunnen werkzoekenden, jobstudenten en schoolverlaters zich inschrijven en informeren over vacante jobs. Alle uitzendkantoren uit de regio werden aangeschreven om deel te nemen aan dit project. Zeven uitzendkantoren, met name Adecco, Ago Interim, Asap.be, Maintec, Randstad, Tempo-Team en T-interim, stappen in”, stelt Hugo Maes, voorzitter van de raad van bestuur van de werkwinkel, tevreden vast.

Volgens Marijke Aerts is dat een duidelijke versterking. “We adviseerden mensen vroeger al om naar een interimkantoor te stappen, maar dat betekende meteen dat ze zich moesten verplaatsen naar Sint-Niklaas of Bornem en we hadden er geen zicht op of dat effectief gebeurde. Vanaf 26 januari hebben we zelf de interimwinkel en hoeven mensen zich niet meer te verplaatsen: we kunnen ter plekke zien wat beschikbaar is en mensen aan de juiste vacature koppelen.”

“Eerder werd al zo’n interimwinkel gestart in Hamme en in Zele en daar zijn de resultaten positief. We hopen dus ook op succes voor Temse”, duimt Marijke Aerts, die gisteren met haar collega’s van de interimwinkel het glas mocht heffen op het welslagen van de onderneming.

Volgens Peter Van De Veire van VDAB zijn de tijden op interimvlak sterk veranderd: “Het vroegere imago van de korte opdrachten is voorbijgestreefd. Vaak is interimwerk nu een opstap naar vast werk. Hopelijk komt er een echte synergie tussen werkwinkel en interimkantoren. We dienen uiteindelijk hetzelfde belang: samen mensen aan de slag helpen.”

Foto: Stefaan Van Hul

Guy Van Vliet

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio