Clijsters: "Ik speelde niet mijn beste wedstrijd"

Kim Clijsters heeft de finale van het WTA toernooi in Sydney verloren. De Chinese Na Li was in 2 sets te sterk voor de Limburgse speelster."Ik speelde niet mijn beste wedstrijd"

Clijsters verloor de eerste set met 7-6 (7/3) en de tweede met 3-6. Nochtans was de Limburgse sterk begonnen en stond ze snel op 5-0 voorsprong. Daarna zakte haar spel echter in en begon de Chinese zichzelf terug in de wedstrijd te werken en kwam ze terug tot 5-5. Een tiebreak moest voor de beslissing zorgen en daarin ging de Limburgse te vaak in de fout, waardoor Li onverwachts de set pakte.

"Af en toe gingen mijn slagen wel goed, maar na de 5-0 boetten mijn slagen aan kwaliteit in. Ik sloeg niet meer zo diep en agressief als voorheen en Li nam steeds heel snel over. In het verleden hebben we al enkele zware wedstrijden tegen mekaar gespeeld, maar vandaag was zij de sterkste", gaf Clijsters toe.

Ook in de tweede set speelde de als achtste geplaatste Li sterk, terwijl derde reekshoofd Clijsters de onnodige fouten bleef opstapelen. Li kwam snel op 0-2, behield haar break voorsprong en benutte haar tweede wedstrijdpunt. Na anderhalf uur was de partij beslecht in het voordeel van Li.

Veertig zeges

Clijsters en Li speelden eerder al vijf keer tegen elkaar. Voor dit duel kon de Chinese slechts één keer winnen, in 2007 in Miami. Hun vorige ontmoeting was in 2009 in de kwartfinales van de US Open.

De 28-jarige Li, die vorig jaar de halve finales haalde op de Australian Open, heeft drie WTA-toernooien op haar palmares: Guangzhou in 2004, Gold Coast in 2004 en Birmingham vorig jaar. Ze was ook al vier keer verliezend finaliste.

Clijsters, die het toernooi van Sydney in 2003 en 2007 won, blijft op veertig toernooizeges steken. Bij winst in Sydney had de Limburgse naar de tweede plaats op de rangschikking kunnen stijgen.

Vanaf maandag komen Clijsters en Li in actie op de Australian Open in Melbourne, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Clijsters treft de Russin Dinara Safina (WTA 65), Li ontmoet de Zweedse Sofia Arvidsson (WTA 51).

Meer sportnieuws