Belgacom centraliseert magazijnen bij Essers in Courcelles

Print
De Limburgse groep H. Essers gaat de logistieke activiteiten van Belgacom bundelen in een nieuw distributiecentrum in Courcelles. Het zal eind 2011 operationeel zijn. Ook andere klanten van Essers zullen het kunnen gebruiken.

Voor Belgacom laat de samenwerking toe om alle logistieke activiteiten te centraliseren. Nu zitten de meeste goederen van Belgacom in een magazijn in Nijvel. Daarnaast zijn er kleinere opslagruimten in Gent, Brussel, Kortrijk, en Mechelen. Die zullen dus worden verlaten

Een deel van het werk in het logistiek centrum van Essers zal worden uitgevoerd door personeel van Belgacom. Essers zelf zal zorgen voor de echte magazijnactiviteiten, assemblage en recyclage. Ten slotte zal een externe firma instaan voor het eerste onderhoud aan bijvoorbeeld ingeleverde modems.

Eind 2011 wordt het distributiecentrum in gebruik genomen. Het gebouw zal een oppervlakte hebben van 20.000 m² magazijnen en 1.000 m² kantoren. Er zullen in totaal 200 mensen werken, van wie 80 van Belgacom. De meesten komen over van Nijvel.

JVG

Nu in het nieuws