Stad beslist vandaag over oplossing voor Blancefloerlaan

Stad beslist vandaag over oplossing voor Blancefloerlaan

Stad beslist vandaag over oplossing voor Blancefloerlaan

Print
Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) beslist vandaag over een oplossing voor de werfput op de Blancefloerlaan. Met dat voorstel zou Linkeroever binnen twee weken weer goed bereikbaar moeten zijn.

Janssens (sp.a) dreigt met een bevel van de burgemeester om de verkeersproblemen rond de werfput op de Blancefloerlaan snel op te lossen. De procedure van zo’n bevel schrijft voor dat alle betrokkenen eerst worden gehoord.

Die vergadering vond donderdagnamiddag plaats. Naast projectontwikkelaar Vooruitzicht en Antwerps schepen Guy Lauwers (sp.a) was ook de verkeerspolitie aanwezig. Op tafel lag een voorstel van de stad Antwerpen.

“We zijn het eens over een voorstel tot tijdelijke oplossing”, zegt Tinne Deblieck, de woordvoerster van Vooruitzicht. “Het is aan de burgemeester om hierover vrijdag een beslissing te nemen. Als de burgemeester akkoord gaat, dan komt er binnen de veertien dagen een tijdelijke oplossing om de bereikbaarheid van Linkeroever te verhogen.”

Over de inhoud van het voorstel willen zowel Vooruitzicht als de stad Antwerpen niets lossen. Blijkbaar is het niet zo vanzelfsprekend om de werfput gewoon te dempen zodat er weer auto’s over kunnen rijden. Bovendien willen ze geen procedurefouten maken.

De aannemer begon een maand geleden een rioolkoker onder de Blancefloerlaan te boren. Tijdens de werkzaamheden geraakte de boorkop beschadigd, wat vertragingen veroorzaakte. Vooruitzicht, die de nieuwe woonwijk op het Galgenweel ontwikkelt, diende een klacht in tegen de aannemer, de stad Antwerpen en het Gewest. Daardoor kwam alles stil te liggen. Automobilisten rijden al een maand om.

Sacha Van Wiele

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio