Vader overleden jongen richt fonds op voor starters

Kamiel De Roover, zelfstandig vastgoedmakelaar, verloor vorig jaar zijn zoon Dries die elektricien was. Hij richt nu als herinnering een fonds op voor startende ondernemers.

smeeusen

Het is op Valentijn een jaar geleden dat Dries De Roover (30) in een verkeersongeval in Tremelo is overleden. De zelfstandig elektricien uit Keerbergen liet naast zijn ouders, zussen en broer nog zijn zoontje Lucas (6) na. “Dries was nog maar drie jaar zelfstandig”, vertelt Kamiel (63). “Hij was altijd aan het werk en is waarschijnlijk oververmoeid achter het stuur in slaap gevallen.”

Kamiel heeft een fonds opgericht om de herinnering aan zijn zoon levend te houden en startende ondernemers een duwtje in de rug te geven. “Met vrienden hebben we een Memorial opgericht dat een startend ondernemer wil steunen. Want het is een harde stiel en na vijf jaar is meer dan de helft van de starters er al mee gestopt.”

Memorial Dries De Roover

Kamiel praatte de zaak uit met Unizo Baal-Keerbergen-Tremelo (BKT) waarvan zijn dochter Margriet secretaris is. “Unizo nomineert vijf zelfstandigen waaruit dan een winnaar wordt gekozen. De winnaar van de eerste Memorial Dries De Roover ontvangt een beeldhouwwerk uit Mazygraniet van de Heistse kunstenaar Willy Roothooft. De hardheid staat voor het beroep, maar het is ook gepolijst. Dat verwijst naar de manier waarop je je klanten aanpakt”, stelt Kamiel. De winnaar wordt vandaag, vrijdag bekendgemaakt.

Foto: Dirk Vertommen

CDBR

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio