1 / 2

Cruciale dag voor toekomst KVM met verkoop stadion

Een belangrijke dag in de geschiedenis van KV Mechelen. Vandaag worden het hoofdstadion en het jeugdcomplex openbaar verkocht, met de club en haar ex-voorzitter Willy Van den Wijngaert als twee rivaliserende partijen. Een akkoord werd ook deze week niet bereikt.

jrosquin

De verkoop van vandaag is niet definitief (er is recht van hoger bod tot veertien dagen nadien), maar het verloop van deze dag wordt richtinggevend voor de toekomst van Malinwa.

Onderling akkoord onmogelijk

Nu de plannen voor een nieuwe Mechelse voetbaltempel verlaten zijn, is het cruciaal dat KV het Argos Stadion, sinds het faillissement van 2002 in beheer bij vereffenaar Dubaere, zelf kan aankopen en renoveren. Maar oudvoorzitter Willy Van den Wijngaert, die een hypotheek van 2,8 miljoen euro op de gronden heeft, heeft er ook zijn zinnen op gezet en kan zijn oude liefde een stevige hak zetten door in dat geval de huurprijs fors op te trekken.

Het water tussen beide partijen is zo diep dat een onderling akkoord onmogelijk bleek. Nog deze week werd een compromisvoorstel van KV Mechelen afgewezen door de rijke koekjesproducent, zodat zaal Diependael vanmiddag allicht het decor wordt van een bits opbod.

Supportersprotest

De politie van Mechelen kondigde alvast aan ’alert’ te zijn, want er worden veel supporters verwacht. Van KV zullen voorzitter Johan Timmermans en advocaat Thierry Lammar aanwezig zijn, van het kamp-VdW is dat nog niet duidelijk.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws