Jongetje (8) blijft met tong aan paal plakken

Dinsdagochtend kreeg de brandweer van Woodward, Oklahoma, wel een erg vreemd telefoontje. Een jongen van 8 bleek met zijn tong vast te plakken aan een paal van een verkeersbord. In Oklahoma vroor het dat het kraakte en dan kan likken aan een ijskoude paal desastreus aflopen. De jongen verklaarde achteraf uitgedaagd te zijn door zijn broer.

Barbara Roberts van de plaatselijke school zag het allemaal gebeuren. "Plots hoorde ik een verschrikkelijk geschreeuw. Ik dacht eerst dat een paar jongeren in een gevecht verwikkeld waren. Toen zag ik één jongen wegrennen, terwijl de andere bleef staan en huilen. Toen pas merkte ik dat hij vastplakte aan de paal van een verkeersbord. Ook zag ik dat er bloed uit zijn mond liep. Ik belde zo snel ik kon naar 911", aldus Roberts aan nieuwszender News9.

Tien minuten lang

Toen de brandweer arriveerde, werd duidelijk dat de jongen helse pijnen onderging. Met de hulp van koud water dat over de tong van de jongen werd gegoten, wist de brandweer de jongen na een minuut te bevrijden uit zijn hachelijke positie.

Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar niet al te ernstige verwondingen werden vastgesteld. De jongen zou in totaal een tiental minuten aan de paal "gelijmd" geweest zijn.

Nu in het nieuws