Philippe Gilbert droomt van gele trui

Philippe Gilbert droomt van gele trui

Philippe Gilbert droomt van gele trui

Print
Philippe Gilbert is in Palma de Mallorca op stage met zijn team Omega Pharma-Lotto.

De Belgische wielerformatie heeft met Greg Van Avermaet en Leif Hoste enkele kleppers verloren. Toch is de Sportman van het Jaar van mening dat het team er niet zwakker op werd. Zo verwijst hij naar het aantrekken van de Duitser André Greipel, Frederik Willems en Jurgen Van De Walle.

"Willems heeft tonnen ervaring op Vlaamse wegen, Jurgen Van De Walle heeft een motor die op kilometer 60 aanslaat en na kilometer 190 nog niet kapot is. Zulke jongens zijn zeldzaam, hé. En dan is er nog Jürgen Roelandts die weer een stap vooruit kan zetten", klinkt het een krant van Corelio. Gilbert vreest er dus niet voor alleen te staan in het voorjaar. Jurgen Van Den Broeck zou hem een handje kunnen helpen in Luik-Bastenaken-Luik, de klassieker die Phil het liefst wil winnen.

Vermoedelijk start Philippe Gilbert nog eens in de Tour. De goedlachse Waal wil ooit nog een gele trui bemachtigen en een ritzege boeken. "En dit jaar maak ik een goede kans. Die Mont des Alouettes (aankomstplaats eerste etappe, red.) en de Mur de Bretagne (aankomst van vierde etappe) zijn me op het lijf geschreven. In 2008 werd ik op een gelijkaardige finish in Plumelec tweede achter Valverde."

Meer sportnieuws