1/2

Bart De Wever: "Elio Di Rupo was een dikke ton die iedere dag Kwatta Choco at"

Bart De Wever is volop aan het onderhandelen over een regeringsvorming, maar dat weerhoudt de olijke man er niet van om enkele straffe uitspraken te doen in het weekblad Dag Allemaal. Daar praat hij honderduit over zijn gewicht én dat van zijn tegenhanger Elio Di Rupo.

"Ik ben 1m79, ik zou een kilo of 85 moeten wegen. Maar dat kan ik misschien halen als ik als een boeddhistische monnik zou leven en alleen nog takken en bladeren zou eten. Zolang ik dat niet doe, zal de teller niet onder de 3 cijfers gaan", vertelt Bart De Wever.

Kwatta Choco

"Mijn genetica zegt: alles wat erin gaat, komt eraan - je zou het eten en de drank evengoed rechtstreeks aan mijn pens kunnen plakken. Trouwens Di Rupo heeft dat ook, die genetica. Die loopt ook al zijn hele leven op zijn gewicht te letten. Als kind was hij enorm dik. Hij at elke dag Kwatte choco. Toen hij 14 was, was hij een ton. Je merkt dat goed: als we gaan eten, schuift hij voortdurend vanalles terzijde. Hij heeft een ijzeren discipline", gaat de N-VA'er onverstoord verder.

"Je hebt mensen die anorexia hebben en die zichzelf dik vinden. Ik was het omgekeerde. Ik denk: Dik? Ik ben een beetje zwaar misschien, maar dik? Ik was zoals Obelix: 'Wie is er hier dik?'Ik probeer nu af te vallen, maar voor je het weet, bestel je een klein hapje, en dan is er geen houden meer aan", besluit de politicus.

NIET TE MISSEN