"We verlossen mensen van vooroordelen over fanfares"

We verlossen mensen van vooroordelen over fanfares

"We verlossen mensen van vooroordelen over fanfares"

Print
Ravels - De fanfare van Weelde organiseert morgen, zaterdag 15 januari, de vierde editie van haar showavond Night of the Z@Z@ in GC De Wouwer. "Een tweejaarlijks spektakel van muziek, zang, licht en dans, waarbij we laten zien dat fanfares ook hip kunnen zijn", legt dirigente Yvonne Peters uit.
"Het concept van onze Night of The Z@Z@ is vergelijkbaar met The Night of The Proms. We combineren onze instrumenten met pop- en rockzangers en met de dansers van Jaybees uit Turnhout. Anders dan de Proms spelen wij wel enkel poprock en geen klassieke muziek. Geen typisch fanfareconcert dus, maar een sfeervolle showavond."

Op het repertoire staan nummers van onder andere Shakira, Anouk, ACDC, Lady Lynn, The Radio's en The White Stripes. "Er zijn zowel zit- als staanplaatsen en wellicht zal de aanstekelijke combinatie van zang en dans het publiek wel aan het dansen krijgen", vermoedt Yvonne. "We willen laten zien dat een fanfare niet zo oubollig hoeft te zijn als sommigen nog steeds denken. Wie naar The Night of the Z@Z@ komt, wordt van die vooroordelen verlost", klinkt het overtuigd.

Z@Z@

Als we vragen wat Z@Z@ eigenlijk betekent, ontstaat wat gegiechel onder de muzikanten. "Die naam heeft Yvonne bedacht", lacht bugelspeelster Lisa Van Eyck. "Eigenlijk betekent het helemaal niets, we vonden het gewoon leuk klinken." Als special act wist de fanfare de slagwerkband Percussive te strikken, die twee jaar geleden in het voorprogramma van Milc Inc het Antwerpse Sportpaleis uit de bol liet gaan.

De muzikanten van de fanfare spaarden geen moeite om promotie te maken voor hun showavond. Eind december hingen ze aan elke lantaarnpaal langs de grote baan tussen Poppel en Ravels een rode ballon met reclame, over een afstand van ongeveer 15 kilometer. "Zo’n 350 lantaarnpalen", schat voorzitter Jos Boermans. "Daar zijn we van zeven uur ’s avonds tot half vier ’s nachts mee zoet geweest. Maar het heeft geloond, want we hebben veel reacties gekregen. Sommige mensen stopten zelfs met hun auto om te kijken wat er op de ballonnen stond."

The Night of the Z@Z@ gaat op zaterdagavond 15 januari om 20u30 van start in GC De Wouwer in Ravels. Kaarten kosten 7 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Studenten betalen 6 euro in voorverkoop en kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen.Kathleen VAN BEURDEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio