Het weerbericht voor Limburg

Update vrijdag 14 januari 6u30

Vrijdag hangen er nog veel wolken boven Limburg waaruit af en toe wat lichte regen of motregen kan vallen, maar het blijft soms ook langdurig helemaal droog. Vanaf de vooravond passeert dan weer een actievere regenzone van west naar oost over de provincie. Het zal om niet veel meer dan 3 tot 5 liter per vierkante meter gaan maar elke druppel is dezer dagen voor de verzadigde bodem echter een druppel teveel.

rweytjens_fr

Het blijft zacht, zowel 's nachts als overdag. Vanochtend is het met 12,5°C bijzonder zacht, de normale minimumtemperatuur voor deze tijd van het jaar bedraagt 0°C. Hier komt straks nog hooguit 1 graadje bovenop. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Zaterdag blijft het op de meeste plaatsen in Limburg helemaal droog. Het noorden van de provincie zou mogelijk echter wat regendruppels kunnen meekrijgen van een regenzone die grotendeels over Nederland zal schuiven. De temperaturen blijven hoog voor de tijd van het jaar met minima rond 7°C en maxima in de buurt van 10°C. De zuidwestenwind blijft vrij krachtig waaien.

Zondag blijft het de hele dag droog met zelfs brede opklaringen. De minima situeren zich rond 4°C en namiddag wordt het 10°C warm. Een prima dag om bijvoorbeeld eens een wandeling te maken, al zijn laarzen in bossen en velden wellicht geen overbodige luxe. Eerst waait er nog een stevige zuidwestenwind, maar in de loop van de dag wordt het kalmer.

Maandag blijft het nog zacht en passeert er een regenzone.

Vanaf dinsdag blijft het droog maar wordt het langzaam minder zacht met dan nog maxima rond 7°C.

In het midden van de week komt een hogedrukgebied in onze buurt post vatten waardoor regenzones geen kans meer maken om tot bij ons door te dringen. Het gaat dan 's nachts wel vriezen maar overdag komt de temperatuur nog een graad of 4-5 boven nul uit.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN